Liikunnan avustusmäärärahat 2025, osittaminen, myöntämisperusteet ja hakuohjeet
Avustusmäärärahasta kohdeavustuksina jaettavat avustukset jääurheilun tukemiseen vuonna 2025
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti, että liikunnan vuoden 2025 avustusmäärärahasta lasten ja nuorten jääurheilun clearing-avustukseen ositettu 950 000 euroa käytetään lasten ja nuorten jääurheilun clearing-jäävuorojen tukemiseen.
Clearing-tuki kohdistetaan liikunnan toiminta-avustuksen piirissä oleville jääkiekko- ja taitoluisteluseuroille alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten säännöllisten jääharjoitusvuorojen tukemiseksi ajalla 1.1. – 27.4.2025 ja 1.9. – 31.12.2025.
Clearing-tukeen ositettua määrärahaa hallinnoi Jääkenttäsäätiö sr, joka laskuttaa liikuntapalvelukokonaisuudelta kuukausittain clearingiin kuuluvien seurojen toteutuneiden clearing-jääharjoitusvuorojen tuen liikuntajaoston 7.11.2024, § 21 päättämän enimmäistuntihinnan (42 euroa per tunti) mukaisesti. Clearing-tukea voidaan myöntää korkeintaan siihen ositetun määrärahan verran.
Jääkenttäsäätiö ilmoittaa liikuntapalveluille laskutusten yhteydessä, miten clearing-tukeen osoitettu määräraha on jakautunut eri seuroille.
Mikäli clearing-tuen piiriin kuuluvat jääharjoitusvuorot eivät toteudu täysimääräisesti, palautuu avustusmääräraha takaisin.
Käsittely
Asian aikana kuultavana oli tiimiesihenkilö Miika Kyllönen.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Vuoden 2025 tulosbudjetissa liikunnan avustuksiin osoitettiin 9 171 000 euron määräraha (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 17.12.2024, § 191).
Liikuntajaosto päätti kokouksen edellisessä kohdassa liikunnan avustusmäärärahan osittamisesta eri avustusmuodoille. Tässä kohdassa päätetään jääurheilun lasten ja nuorten clearing-avustukseen ositetun määrärahan käyttämisestä kokonaisuudessaan jääkiekko- ja taitoluisteluseurojen alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten clearing-harjoitusvuorojen tukeen sekä clearing-tuen maksatukseen liittyvistä asioista.
Toimivalta ja avustustoimintaa koskevat päätökset
Liikuntalain (390/2015) mukaan liikunnan yleisten edellytysten luominen paikallistasolla on kuntien tehtävä. Kunnan tulee luoda edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle muun muassa tukemalla kansalaistoimintaa mukaan lukien seuratoiminta.
Helsingin kaupunkistrategian 2021–2025 mukaan kaupungin myöntämien liikunta-avustusten avulla luodaan edellytyksiä monimuotoisille vapaa-ajan toiminnoille sekä turvataan helsinkiläisten urheiluseurojen ja muiden järjestöjen edellytykset harrastustoiminnan järjestämiselle. Liikunnan avustuksilla edistetään lisäksi liikuntapalveluiden palvelustrategian (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021, § 207) tavoitteiden toteutumista tukemalla liikunnan kansalaistoiminnan elinvoimaisuutta taloudellisin resurssein.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti kokouksessaan 7.11.2024, § 21 liikunnan avustusmuodoista, avustusten myöntämisperusteista sekä hakuajoista vuodelle 2025. Liikunnan avustusten yksityiskohtaisempien kriteerien ja ehtojen lisäksi avustusten myöntämisessä, käytössä ja selvittämisessä noudatetaan Helsingin kaupungin avustusten yleisohjetta (kaupunginhallitus 28.10.2019, § 723) sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päättämiä (12.12.2023, § 178) toimialan yhteisiä avustusperiaatteita.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksen 15.3.2022, § 47 mukaan avustuksia ei myönnetä tahoille, joihin kohdistuu Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita. Avustuksensaaja ei myöskään saa asettaa avustusvaroja sellaisten tahojen saataville tai hyödynnettäväksi, joihin kohdistuu avustuksensaajaa tai Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita.
Helsingin kaupungin hallintosäännön 17 luvun 1 §:n mukaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo avustusperiaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päättää käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta, hyväksyy ne perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta sekä valvoo avustusten käyttöä (hallintosääntö luku 17, § 3).
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto 07.11.2024 § 21
Päätös tullut nähtäväksi 28.01.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Janne Rissanen, suunnittelija, puhelin: 09 310 50719