Virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, erityissuunnittelija, 2 virkaa, KANSLIA-01-71-24
Virkasuhteen täyttäminen, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, erityissuunnittelijan virka, 2 tehtävää, KANSLIA-01-71-24
Päätös
Yksikön johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** erityissuunnittelijan vakituiseen virkaan.
Viran tehtäväkohtainen palkka on 4232,34 euroa.
Virkaan valittavien kanssa sovitaan erikseen päivämäärästä, jolloin he ottavat viran vastaan.
Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava koeaika, joka on kuusi kuukautta tai puolet palvelussuhteen kestosta. Mikäli viranhaltija siirtyy Helsingin kaupungilla toiseen virkasuhteeseen, peräkkäisissä määräaikaisissa virkasuhteissa ei määrätä uutta koeaikaa, elleivät viranhaltijan tehtävät tai asema muutu.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Mikäli tehtävästä toiseen siirtyvä henkilö on aiemmin jo esittänyt selvityksen terveydentilastaan, esihenkilö voi päättää, ettei työhöntulotarkastusta tarvita.
Päätöksen perustelut
Kaupunginhallitus perusti 25.11.2024 alkaen § 722 Helsingin kaupungin työllisyyspalveluliikelaitokseen kaksi erityisuunnittelija, työkyky virkaa. Virat sijoitetaan väliaikaisesti kaupunginkanslian elinkeino-osastolle ja siirretään 1.1.2025 lukien toimintansa aloittavaan työllisyyspalveluliikelaitokseen
Erityissuunnittelijan virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 27.11.2024- 11.12.2024 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä osoitteessa helsinkirekry.fi. Hakuilmoitus oli lisäksi esillä TE-palveluiden sivuilla sekä monster.fi ja duunitori.fi -palveluissa.
Kansliapäällikön 3.3.2021, 56 §:n tekemän päätöksen toimivallan siirtämisestä keskushallinnossa kanslian henkilöstöasioihin liittyvässä päätöksenteossa mukaan vakituiseen virkaan ottaa ko. viralle määritellyn esihenkilön esihenkilö yksi yli periaatteella siten, että kukaan ei ota vakinaiseen palvelussuhteeseen omia suoria alaisiaan. Erityissuunnittelijan tehtävän osalta vakituiseen virkaan ottaa yksikön johtaja.
Viranhaltijan tehtävänä ovat erityissuunnittelijan tehtävät Helsingin työllisyyspalveluissa. Keskeisiin tehtäviin kuuluu moniammatillisen yhteistyön organisointi ja kehittäminen kumppaneiden kanssa, erityisesti työkykyhaasteiden ennakointiin ja työhön kuntouttaviin toimintamalleihin ja työkaluihin liittyen. Erityissuunnittelija, työkyky vastaa työkykyyn liittyvistä suunnittelu-, raportointi- ja seurantatehtävistä sekä päätösvalmistelusta. Laatii johdolle työkykyä koskevia analyysejä, katsauksia, raportteja ja prosessikuvauksia. Lisäksi suunnittelee prosesseja asiakaskokemuksen ja -ymmärryksen keräämiseksi sekä ylläpitää työkykyyn liittyviä työllisyyspalveluiden sisältöjä, viranomaistehtäviä ja toimintatapoja. Roolissa erityissuunnittelija, työkyky varmistaa, että työkykyyn liittyvät palvelut ja toimenpiteet vastaavat organisaation tavoitteisiin ja tukevat asiakaskeskeistä toimintaa sekä työnhakija- että työnantaja-asiakkaiden kanssa.
Erityissuunnittelijan tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi tehtävässä edellytettiin erinomaista suomen kielen taitoa, hyvää englannin kielen taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa.
Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi erityissuunnittelijalta odotettiin hakuilmoituksessa vahvaa työmarkkinoiden, koulutusjärjestelmän ja työkykyä tukevan palveluverkoston tuntemusta, osaamista julkisia työvoima- ja yrityspalveluita sekä kotoutumista ohjaavasta lainsäädännöstä, aiempaa kokemusta kehittämisestä sekä valmistelusta sekä hyvät projektinhallinta - ja organisointitaidot ja aiempaa kokemusta moniammatillisesta yhteistyöstä ja erinomaisia verkostotaitoja.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Hakijat ja rekrytointiprosessi
Määräajassa hakemuksen jätti 115 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on 96 hakijalla. Hakijaluettelo on liitteenä 1.
Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 33 hakijaa. Kaksi hakijaa jätti vastaamatta videohaastattelukysymyksiin.
Videohaastattelun perusteella kutsuttiin ryhmähaastatteluihin 11 hakijaa. Videohaastattelusta valittiin hakijat jotka onnistuivat vastaamaan täsmällisimmin kysymyksiin sekä sanoittivat vastauksissaan parhaiten työllisyyden edistämiseen sekä työkykyyn liittyvää osaamistaan ja näkemystään. Videohaastatteluita arvioivat yksikön johtaja Katja Rajaniemi sekä palveluesihenkilö Kristi Arusoo.
Ryhmähaastattelun perusteella kutsuttiin yksilöhaastatteluun neljä kärkihakijaa. Haastatteluun kutsuttiin hakijat, joiden katsottiin parhaiten vastaavan hakuilmoituksessa mainittuihin kriteereihin työmarkkinoiden, koulutusjärjestelmän ja työkykyä tukevan palveluverkoston tuntemuksesta, omaavan osaamista julkisia työvoima- ja yrityspalveluita sekä kotoutumista ohjaavasta lainsäädännöstä, aiempaa kokemusta kehittämisestä sekä valmistelusta sekä hyvät projektinhallinta - ja organisointitaidot ja aiempaa kokemusta moniammatillisesta yhteistyöstä ja erinomaisia verkostotaitoja.
Ryhmä- ja yksilöhaastattelut suorittivat ajalla 18.-19.12.2024 yksikön johtaja Katja Rajaniemi ja tiimipäällikkö Kristi Arusoo.
Kärkihakijoiden vertailu
********** **********
********** **********
********** **********
********** **********
Kärkihakijoiden arviointi
Kaikilla haastatelluista on kelpoisuusehdoissa edellytetty ylempi korkeakoulututkinto sekä tehtävässä edellytetty kielitaito.
Kaikilla haastatelluilla oli kokemusta työkyvyn prosessien kehittämisestä ja monipuolinen koulutus-, sekä työhistoria. Kaikilla hakijoilla oli kokemus ja valmiudet edistää moniammatillista yhteistyötä, verkostotyötä ja työnantajayhteistyötä sekä niihin liittyviä työkaluja. Kaikilla kärkihakijoilla on erinomainen ammatillisen kuntoutuksen järjestelmän tuntemus ja kaikki kärkihakijat nostivat esille yhteistyön työeläkeyhtiöiden kanssa. ********** oli lisäksi työkokemusta työvoimaviranomaisena työskentelystä.
********** on kokemusta ohjeiden valmistelusta ja koulutusten järjestämisestä työvoimaviranomaisessa työkyvyn teemoihin liittyen. Kaikilla kärkihakijoilla oli kokemusta tiedolla johtamisesta ja palveluiden vaikuttavuuden arvioinnista työllistymisen näkökulmasta. ********** nostivat lisäksi esille työskentelyn työkykykoordinaattorin tehtävässä.
********** nosti haastattelussa esille pitkäjänteisen oppilaitosyhteistyön, pedagogisen työotteen, erinomaisen isojen kokonaisuuksien hallinnan, työnantajayhteistyön kehittämisen sekä fasilitointitaidot. ********** nosti haastattelussa esille erinomaiset fasilitointitaidot, sen lisäksi hän esitti haastattelussa konkreettisia käytännönläheisiä toimenpide-ehdotuksia liittyen asiakkaiden työkyvyn tukemiseen ja koko organisaation työkykyosaamisen vahvistamiseksi. ********** nosti haastattelussa esille erinomaiset fasilitointitaidot ja tilastotaidot, työnantajayhteistyön kehittämisen, priorisointitaidot sekä projektinhallinnan taidot. ********** nosti esille erinomaiset projektinhallinnan- ja fasilitointitaidot sekä palvelumuotoiluosaamisen.
Hakemusten ja haastattelujen ********** perusteellaosoittivat parhaiten erityissuunnittelija, työkyky -tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia, erityisesti työvoimaviranomaisen ja työkykyyn liittyvissä koordinaattoritehtävissä, joissa toimimisesta heillä molemmilla on monipuolinen kokemus.
Koulutuksen ja työkokemuksen, hakuasiakirjojen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella parhaat edellytykset erityissuunnittelija viran hoitamiseen on **********
Lisäksi hakijat ovat rekrytointiprosessin aikana antaneet monipuolisimman kuvan kyvystään työskennellä erityissuunnittelijan tehtävässä Helsingin työllisyyspalveluissa.
Erityissuunnittelija, työkyky tehtävässä korostuu vahva työmarkkinoiden, koulutusjärjestelmän ja työkykyä tukevan palveluverkoston tuntemus, Osaaminen julkisia työvoima- ja yrityspalveluita sekä kotoutumista ohjaavasta lainsäädännöstä, aiempi kokemus kehittämisestä sekä valmistelusta sekä hyvät projektinhallinta - ja organisointitaidot, sekä aiempi kokemus moniammatillisesta yhteistyöstä ja erinomaiset verkostotaidot
Yksikön johtaja Katja Rajaniemi katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on **********
Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen.
Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
Päätös tullut nähtäväksi 31.12.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Kristi Arusoo, Tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 77525