Virkasuhteen täyttäminen, sosiaalityöntekijä, nuorten sosiaalityö ja opiskeluterveydenhuolto, jälkihuolto, SOTEPE-01-750-24
Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, Nuorten sosiaalityö ja opiskeluterveydenhuolto, Jälkihuolto, työavain SOTEPE-01-750-24
Päätös
Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella valtiotieteiden maisterin Emilia Niskasen sosiaalityöntekijän virkaan (vakanssinumero 44988, toimintayksikkö 395660, työpiste 100141) 1.3.2025 lukien 4043,17 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
Koeaika on 6 kuukautta.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätöksen perustelut
Tehtävänimikkeen virka tuli avoimeksi 18.11.2024.
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.
Jälkihuollon sosiaalityöntekijä toimii asiakkaiden vastuusosiaalityöntekijänä, huolehtien asiakassuunnitelmallisesta asiakastyöstä jälkihuollon yksikössä. Työhön kuuluu myös konsultaatiota, ohjausta ja neuvontaa sekä tuen tarjoamista 18–22-vuotiaille jälkihuollon asiakasnuorille sekä 23–24-vuotiaille aiemmin jälkihuollon asiakkaana olleille nuorille sosiaalihuoltolain mukaisesti.
Sosiaalityöntekijä vastaa myös itsenäistymisvarojen jaosta sekä tekee lisäksi täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä.
Sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävää täytettäessä virkaan valitulta edellytettiin ymmärrystä jälkihuollon tehtävistä ja nuorten moninaisista haasteista.
Eduksi luettiin aiempi työkokemus jälkihuollosta, lastensuojelusta tai nuorten sosiaalityöstä.
Sosiaalityöntekijän virka (vakanssinumero 44988) on ollut julkisesti haettavana 18.11.-2.12.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.
Määräajassa hakemuksen jätti viisitoista hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.
Vaadittu kelpoisuus oli kahdeksalla hakijalla.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa. Emilia Niskanen ja ********** haastateltiin 5.12.2024. ********** ja ********** haastateltiin 11.12.2024. Yksi hakija, joka ilmoitti haastattelun jälkeen vetäytyvänsä hausta, haastateltiin 16.12.2024.
Haastattelun suorittivat 5.12.2024 johtavat sosiaalityöntekijät Anna-Emilia Auhtola ja Siru Waller. Haastattelun suorittivat 11.12.2024 johtavat sosiaalityöntekijät Anna-Emilia Auhtola ja Hanna Koskikallio. Haastattelun suorittivat 16.12.2024 johtavat sosiaalityöntekijät Anna-Emilia Auhtola ja Siru Waller.
Emilia Niskanen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän on valmistunut Helsingin yliopistosta 2021. Hän on työskennellyt Helsingin vammaispalveluissa 2021–2024 välisenä aikana. Tällä hetkellä hän työskentelee Helsingin jälkihuollossa.
********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän on valmistunut Helsingin yliopistosta 2015. Hän on työskennellyt Helsingin vammaispalveluissa 2011–2024 välisenä aikana.
********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hän on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta 2021. Hän on työskennellyt Helsingin lastensuojelussa vuodesta 2021 lähtien.
********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta 1994. Hän on työskennellyt 2005–2024 välisenä aikana Nuorisoasemalla. Tällä hetkellä hän työskentelee päivystysten sosiaalityössä Meilahden ja Malmin sairaaloissa.
Hakemusten ja haastattelujen perusteella kaikki haastatellut täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset. Kaikilla haastatelluilla ei kuitenkaan ollut tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, kokemusta sekä perehtyneisyyttä aikuissosiaalityöstä, lastensuojelusta tai jälkihuollosta. Tehtävää ajatellen haastattelussa osoitetun perehtyneisyyden jälkihuollon työstä pystyi parhaiten osoittamaan Emilia Niskanen, jolla ainoana hakijoista oli työkokemusta jälkihuollosta.
Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Emilia Niskasella on parhaat edellytykset sosiaalityöntekijän viran tehtävien hoitamiseen jälkihuollossa.
Päätös tullut nähtäväksi 31.01.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Anna-Emilia Auhtola, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 35641