Virkasuhteen täyttäminen, lännen aikuissosiaalityö, sosiaaliohjaaja, SOTEPE-01-600-24
Oikaisuvaatimus viran täyttämistä koskevaan päätökseen
Päätös
A. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta päätti korjata aikuissosiaalityön päällikön päätöstä 19.12.2024 § 29 siten, että aikaisempaa muotoilua
********** on pisin kokemus viranomaistyöstä, ********** toiseksi pisin ja ********** kolmanneksi pisin."
korjataan muotoon
********** on pisin kokemus viranomaistyöstä, ********** toiseksi pisin ja ********** kolmanneksi pisin."
B. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta päätti muilta osin hylätä ********** oikaisuvaatimuksen aikuissosiaalityön päällikön päätöksestä 19.12.2024 § 29. Oikaisuvaatimuksen tueksi ei ole esitetty sellaisia perusteluja, joiden vuoksi se muilta osin hyväksyä.
Käsittely
Helsingin kaupungin nuorisoneuvoston toimialalautakuntien edustajien osalta on sovittu, että edustajat eivät osallistu henkilöstöasioiden käsittelyyn. Tästä syystä sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan nuorisoedustaja Kerem Eren ei osallistunut tämän asian käsittelyyn.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Taustaa
Aikuissosiaalityön päällikkö ********** on tehnyt 19.12.2024 § 29 päätöksen Lännen aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajan virkavalinnasta (työavain SOTEPE-01-600-24).
Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 38978, toimintayksikkö 395620, työpiste 100080) 27.1.2025 lukien 2978,39 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
********** (jäljempänä oikaisuvaatimuksen tekijä) on tehnyt 29.12.2024 oikaisuvaatimuksen aikuissosiaalityön päätöksestä 19.12.2024 § 29. Oikaisuvaatimus on tämän asian liitteenä 1.
Oikaisuvaatimus on tehty kuntalain 138§:n mukaisessa määräajassa ja oikealla toimielimelle.
Oikaisuvaatimuksessa esitetyt vaatimukset ja perusteiden arviointi
Oikaisuvaatimuksessaan oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii oikaisemaan itseään koskevat virheelliset tiedot aikuissosiaalityön päällikön päätöksen perusteluissa. Oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan virheelliset tiedot koskevat 1) työkokemuksen pituutta viranomaistyössä, 2) kokemusta ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen itsenäisestä päätöksenteosta, 3) sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijä toimimista sekä 4) oikaisuvaatimuksentekijän kiinnostusta nuorten aikuisten kanssa työskentelyyn.
Viranomaistyön kokemuksen pituus ja vertailu
Oikaisuvaatimuksen tekijä epäilee, että hänen kaikkea kokemusta viranomaistyöstä (ajalla 13.3.2017-26.8.2022 ja 4.9.2023-30.11.2024) ei olisi laskettu oikein virkakokemukseen. Oikaisuvaatimuksen tekijä on ilmoittamansa mukaan esittänyt näistä todistuksia työhaastattelun yhteydessä.
Oikaisuvaatimuksen tekijän todistuksista käy ilmi, että hänellä on pisin kokemus viranomaistyöstä. Kyseessä on asiavirhe, joka on aiheutunut päätöksen valmistelijan virheestä. Päätöksen valmistelijan olisi tullut huomata asia esitetyistä todistuksista.
Toimeentulotuen itsenäinen päätöksenteko
Oikaisuvaatimuksen tekijä kertoo oikaisuvaatimuksessaan tehneensä itsenäisesti täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä ilman huoltajaa tulleiden jälkihuollossa (ajalla 13.3.17-26.8.22) kaikille omille asiakkailleen. Lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä kertoo toimeentulotukihakemuksen käsittelystä olevan maininta myös työtodistuksessa.
Virkavalintapäätöksessä mainitaan, että oikaisuvaatimuksen tekijä oli valmistellut toimeentulotukipäätöksiä, mutta hän ei ole itse tehnyt näitä itsenäisesti.
Toimeentulotukipäätösten tekemisestä kysyttiin haastattelussa kysymällä, ovatko haastateltavat tehneet päätöksiä täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Haastattelijoiden näkemyksen mukaan oikaisuvaatimuksen tekijä ei haastattelussa selkeästi tuonut esille tehneensä itsenäisesti näitä päätöksiä, vaan yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa.
Myöskään oikaisuvaatimuksen tekijän esittämissä työtodistuksissa ei mainita, että hän olisi tehnyt itsenäisesti täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä, vaan että hän on käsitellyt toimeentulotukihakemuksia, joka ei kuvaa selkeästi itsenäistä päätöksentekoa.
Tämän seikan osalta ei ole esitetty riittävää näyttöä siitä, että aikuissosiaalityön päällikön päätös olisi päätöksentekohetkellä tiedossa olleiden seikkojen perusteella virheellinen. Näin ollen päätöksen perusteluja ei ole korjattava tältä osin.
Omatyöntekijänä toimiminen
Oikaisuvaatimuksen tekijä kertoo oikaisuvaatimuksessa, että hän on toiminut omatyöntekijänä ja tehnyt itsenäisesti palvelutarpeen arviointeja aiemmassa työssään. Hän kertoo myös, että on haastattelussa maininnut tehneensä itsenäisesti palvelutarpeenarviointeja.
Virkavalintapäätöksessä kerrotaan, että oikaisuvaatimuksen tekijä oli tehnyt palvelutarpeen arviointeja työparina sosiaalityöntekijän kanssa ja toiminut lähityöntekijänä, mutta ei omatyöntekijänä.
Omatyöntekijänä toimimista selvitettiin haastattelussa epäsuorasti kysymällä itsenäisen sosiaalihuoltolain mukaisten päätösten ja palvelutarpeen arviointien tekemisestä, toimeentulotuen päätöksien tekemisestä sekä kysymällä yleisesti viranomaistyön kokemuksesta. Lisäksi haastateltavilla oli mahdollista vapaamuotoisesti kertoa itsestään.
Haastattelijoiden näkemyksen mukaan oikaisuvaatimuksen tekijä ei tuonut haastattelussa oma-aloitteisesti esille toimineensa omatyöntekijänä, vaikka tähän tarjottiin mahdollisuuksia. Oikaisuvaatimuksen tekijällä oli mahdollista valmistautua kertomaan omatyöntekijänä toimimisesta työpaikkailmoituksen kautta, koska työpaikkailmoituksessa oli mainittu, että edellytämme aikaisempaa kokemusta nuorten aikuisten kanssa tehtävästä viranomaistyöstä.
Haastattelijoiden näkemyksen mukaan oikaisuvaatimuksen tekijä ei myöskään tuonut selkeästi esille, että olisi tehnyt itsenäisesti palvelutarpeen arviointeja, vaan toi esille toimineensa työparina sosiaalityöntekijän kanssa. Myöskään oikaisuvaatimuksen tekijän esittämissä työtodistuksissa ei mainita, että hän olisi tehnyt itsenäisesti palvelutarpeen arviointeja. Näiden perusteella haastattelijat ovat tulkinneet, että kyseessä ei olisi omatyöntekijänä toimiminen, vaan työparina ja/tai lähityöntekijänä toiminen.
Tämän seikan osalta ei ole esitetty riittävää näyttöä siitä, että aikuissosiaalityön päällikön päätös olisi päätöksentekohetkellä tiedossa olleiden seikkojen perusteella virheellinen. Näin ollen päätöksen perusteluja ei ole korjattava tältä osin.
Kiinnostus liittyen nuorten aikuisten kanssa työskentelyyn
Oikaisuvaatimuksen tekijä kertoo oikaisuvaatimuksessa kertoneensa haastattelussa, että on kiinnostunut ja motivoitunut nuorten aikuisten kanssa tehtävästä työstä.
Virkavalintapäätöksessä kerrotaan, että oikaisuvaatimuksen tekijän osaaminen ja ensisijainen kiinnostuksen kohde kuvantui olevan maahanmuuttajatyössä ja toissijaisesti nuorten aikuisten kanssa tehtävässä työssä.
Haastatteluissa kokonaiskäsitys hakijan kiinnostuksesta ja motivaatiosta muodostuu haastattelun useista kysymyksistä ja yleisvaikutelmasta haastattelussa. Näin ollen kiinnostusta ja motivaatiota nuorten aikuisten kanssa tehtävään työhön ei voida paikantaa vain yhteen kysymykseen. Tässä tapauksessa kyseessä on haastattelijoiden kokonaisarviosta oikaisuvaatimuksen tekijän antamista vastauksista ja yleisvaikutelmasta.
Tämän seikan osalta ei ole esitetty riittävää näyttöä siitä, että aikuissosiaalityön päällikön päätös olisi päätöksentekohetkellä tiedossa olleiden seikkojen perusteella virheellinen. Näin ollen päätöksen perusteluja ei ole korjattava tältä osin.
Yhteenveto
Oikaisuvaatimuksessaan oikaisuvaatimuksen tekijä vaati oikaisemaan itseään koskevat virheelliset tiedot aikuissosiaalityön päällikön päätöksen perusteluissa. Oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan virheelliset tiedot koskevat 1) työkokemuksen pituutta viranomaistyössä 2) kokemusta ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen itsenäisestä päätöksenteosta, 3) sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijä toimimista sekä 4) oikaisuvaatimuksentekijän kiinnostusta nuorten aikuisten kanssa työskentelyyn.
Oikaisuvaatimuksessa esitetyt seikat eivät anna aihetta edellä mainittujen kohtien 2–4 korjaamiseen, minkä vuoksi oikaisuvaatimus esitetään hylättäväksi näiltä osin. Kohta 1 koskien viranomaistyön kokemuksen pituutta korjataan oikaisuvaatimuksen tekijän vaatimuksen mukaisesti.
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala Perhe- ja sosiaalipalvelut -palvelukokonaisuus Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö Lännen aikuissosiaalityö Aikuissosiaalityön päällikkö 19.12.2024 § 29 §
Päätös
Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 38978, toimintayksikkö 395620, työpiste 100080) 27.1.2025 lukien 2978,39 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. ********** ei aseteta koeaikaa, koska hän on ollut vastaavassa tehtävässä yli 6 kuukautta.
Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Päätöksen perustelut
Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 38978) tulee avoimeksi 27.1.2025 alkaen.
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.
Nuorten sosiaalityön sosiaaliohjaaja toimii 18–29-vuotiaiden asiakkaiden omatyöntekijänä. Työhön sisältyy sosiaalihuoltolain mukaisten palvelutarpeen arviointien ja suunnitelmien laatiminen, suunnitelmallinen ja tavoitteellinen työskentely asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa sekä ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen päätösten tekeminen.
Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 § mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi AMK).
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Sosiaaliohjaajan hakuilmoituksessa edellytettiin lisäksi aikaisempaa kokemusta nuorten aikuisten kanssa tehtävästä viranomaistyöstä, erinomaisia vuorovaikutustaitoja, pidempiaikaista sitoutumista nuorten aikuisten sosiaalityöhön, asiakaslähtöistä työskentelyorientaatiota, paineensietokykyä ja joustavuutta työssä tapahtuviin muutoksiin. Eduksi luettiin asiakastietojärjestelmä Apotin käytön osaaminen, aktiivinen työn kehittämisorientaatio sekä kiinnostusta sosiaalisen median hyödyntämiseen osana rakenteellista työtä.
Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 38978) on ollut julkisesti haettavana 19.11.-3.12.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palvelujen työpaikkasivustolla.
Videohaastatteluun kutsuttiin hakemuksien ja hakuilmoituksessa edellytettyjen hakukriteereiden perusteella yhteensä 12 hakijaa, joista 10 toimitti vastauksen rekrytointiin. Näistä kahden hakijan vastaukset olivat tehtävänannon vastaisia (liian pitkiä), joten heidät jätettiin huomioimatta videohaastattelussa annetun ohjeistuksen mukaisesti.
Kasvokkaiseen haastatteluun kutsuttiin videohaastatteluiden, hakemusten ja hakuilmoituksessa edellytettyjen hakukriteereiden perusteella ********** ********** Heillä kaikilla oli tehtävään vaadittava kelpoisuus, hakuajan päättymiseen mennessä Valviran ammatinharjoittamislupa sekä aikaisempaa työkokemusta nuorten aikuisten kanssa tehtävästä (sosiaali)ohjauksesta. Haastattelut pidettiin 12.12.2024 lännen aikuissosiaalityön toimipisteessä. Haastattelijoina toimivat johtava sosiaalityöntekijä ********** sekä johtava sosiaalityöntekijä **********
********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) (Diakonia-ammattikorkeakoulu). Hän on valmistunut 20.6.2024. Hänellä on Valviran laillinen oikeus toimia sosionomina. **********
********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) (Laurea ammattikorkeakoulu). Hän on valmistunut 8.6.2024. Hänellä on Valviran laillinen oikeus toimia sosionomina. **********
********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) (Kymenlaakson ammattikorkeakoulu). Hän on valmistunut 18.6.2010. Hänellä on Valviran laillinen oikeus toimia sosionomina. **********
********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK) (Metropolia ammattikorkeakoulu). Hän on valmistunut 25.10.2024. Hänellä on Valviran laillinen oikeus toimia sosionomina. **********
********** oli sosiaalialalta pisin työkokemus ja ********** toiseksi pisin työkokemus.
Kolmanneksi pisin työkokemus oli sekä ********** joilla molemmilla oli käytännössä yhtä pitkä työkokemus sosiaalialalta.
Haastatteluissa ja hakemuksessa keskityttiin arvioimaan haastateltujen taitoja, kykyjä ja koeteltua kansalaiskuntoa. Taidoissa ja kyvyissä keskityttiin arvioimaan 1) sosiaaliohjaajan työssä tarvittavia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, 2) arvioimaan nuorten aikuisten kanssa tehtävän sosiaaliohjauksessa tarvittavia taitoja, 3) kykyä sitoutua pidempiaikaisesti nuorten aikuisten sosiaalityöhön, 4) aikaisempaa kokemusta viranomaistyöstä, 5) asiakaslähtöistä työskentelyorientaatiota sekä 6) paineensietokykyä ja joustavuutta työssä tapahtuviin muutoksiin.
1) Sosiaaliohjaajan työssä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot korostuvat. Haastatteluiden perusteella ********** ********** yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot kuvantuivat erinomaisina. ********** yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot kuvantuivat hyvinä.
2) Pääosa sosiaaliohjaajan viranomaistyötehtävistä nuorten sosiaalityössä tehdään itsenäisesti, joten oman työn johtamisen ja työn rajaamisen taidot ovat tärkeitä. ********** oman työn johtamisen taidot kuvantuivat erinomaisina ja ********** hyvinä.
2) Sosiaaliohjaajan työssä dokumentointi on tärkeä osa työtä. Kirjaamisen taidoissa haastatteluiden ja hakemuksien perusteella ********** taidot kuvantuivat erinomaisena, ********** hyvinä ja ********** tyydyttävinä. Apotti -asiakastietojärjestelmän käytön osaamista löytyi haastatelluilta vain ********** jonka käyttö kuvantui erinomaisena. Tämä katsotaan ********** eduksi.
3) Sosiaaliohjaajan suunnitelmallinen työskentely edellyttää pitkäaikaista sitoutumista, koska asiakassuhteissa luottamuksen rakentamisessa menee välillä pitkä aika. Sosiaaliohjaajan työ nuorten aikuisten kanssa on sosionomi (AMK) työkentistä yksi laajemmista työtehtävistä, joten sen haltuun edellyttää pitkää perehtymistä työtehtävään.
********** **********
4) Aikaisempaa viranomaistyön työkokemusta aikuissosiaalityöstä oli ********** ********** ei ollut viranomaistyöstä kokemusta. ********** on pisin kokemus viranomaistyöstä, ********** toiseksi pisin ja ********** kolmanneksi pidin. Haastateltavista ********** oli ainoastaan työkokemusta itsenäisestä toimeentulotukipäätösten tekemisestä. ********** oli valmistellut toimeentulotukipäätöksiä. Sosiaalihuoltolain mukaisena omatyöntekijänä toimisesta ja palvelutarpeen arviointien itsenäisestä tekemisestä oli kokemusta ainoastaan ********** ********** oli tehnyt palvelutarpeen arviointeja työparina sosiaalityöntekijän kanssa ja toiminut lähityöntekijänä, mutta ei omatyöntekijänä. ********** on osallistunut työllistymistä edistävissä palveluissa monialaisen palvelutarpeen tekemiseen työparina.
Haastatteluista ********** osoitti erinomaista osaamistaan ja kiinnostustaan nimenomaan viranomaistyötä kohtaan ja erityisesti nuorten aikuisten kanssa tehtävästä aikuissosiaalityötä kohtaan. ********** osaaminen ja ensisijainen kiinnostuksen kohde kuvantui olevan maahanmuuttajatyössä ja toissijaisesti nuorten aikuisten kanssa tehtävässä työssä. ********** työskentelyorientaationa viranomaisrooli ei kuvantunut vahvana hänen haastatteluissaan. ********** osoitti osaamistaan asiakaspalvelutehtävissä. ********** ei ole yhtään kokemusta viranomaistyöstä, joka näkyi hänen haastatteluissaan. ********** **********
5) Kaikkien työskentelyorientaatio kuvantui asiakaslähtöiseksi ja dialogiseksi. Suunnitelmallisen ja tavoitteellisen nuorten sosiaalityön sosiaaliohjauksen eri osa-alueet olivat haastattelun perusteella kaikista parhaiten hallussa ********** toiseksi parhaiten ********** kolmanneksi parhaiten ********** ja neljänneksi **********
6) Sosiaaliohjaajan työ vaatii hyvää paineensietokykyä ja joustavuutta työssä tapahtuviin muutoksiin. Paineensietokyvyiltään ja joustavuudeltaan ********** ja ********** taidot kuvantuivat erinomaisina ja ********** hyvinä.
Kaikkien haastateltujen kansalaiskunto on moitteeton.
Kokonaisuudessaan haastatteluissa ********** menestyi parhaiten ja osoitti erittäin vahvaa osaamistaan vastauksissaan. ********** kiinnostus tehtävää kohtaan kuvantui parhaimpana.
Koulutuksen, työkokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** osoitti sosiaaliohjaajan virassa edellytettäviä erinomaisia vahvuuksia. Hänellä on erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, erinomaiset kyvyt itsenäiseen työskentelyyn, hyvää paineensietokykyä ja työssä tarvittavaa joustavuutta. ********** on siten erinomaiset edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien menestykselliseen hoitamiseen lännen nuorten sosiaalityössä.
Lisätiedot
Jarkko Luusua, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 41261
Detta beslut publicerades 23.01.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 4, 5, 6 (B), 10 (A.) ja 12 §:t.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
VALITUSOSOITUS
Pöytäkirjan 9 ja 10 (B.) §:t.
Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.
Valitusoikeus
Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.
Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
- päätös on muuten lainvastainen.
Valittajan tulee esittää valituksen perusteet ennen valitusajan päättymistä.
Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa on ilmoitettava:
- päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
- vaatimusten perustelut;
- mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.
Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.
Oikaisuvaatimuksen tekijä saa valittaessaan oikaisuvaatimuspäätöksestä esittää vaatimuksilleen uusia perusteluja. Hän saa esittää uuden vaatimuksen vain, jos se perustuu olosuhteiden muutokseen tai oikaisuvaatimuksen tekemisen määräajan päättymisen jälkeen valittajan tietoon tulleeseen seikkaan.
Valitukseen on liitettävä:
- valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
- selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireillepanijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Markkinaoikeuden ensimmäisenä asteena käsittelemässä asiassa maksu peritään riippumatta asian lopputuloksesta.
Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Föredragande
Mer information fås av
Jarkko Luusua, vs. johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 41261