Kaupunkiuudistustyöryhmän asettaminen, kaupunginkanslia
Kaupunkiuudistustyöryhmän jäsenten nimeäminen
Päätös
Kansliapäällikkö päätti nimetä seuraavat henkilöt kaupunkiuudistustyöryhmän jäseniksi:
Outi Säntti (pj.), aluerakentamispäällikkö, aluerakentaminen, kaupunginkanslia
Hanna Dhalmann, asunto-ohjelmapäällikkö, asuminen, kaupunginkanslia
Salla Ahokas, projektinjohtaja, aluerakentaminen, kaupunginkanslia
Elina Eskelä, erityissuunnittelija, asuminen, kaupunginkanslia
Sara Kuusi, projektinjohtaja, aluerakentaminen, kaupunginkanslia
Eeva Mynttinen (siht.), erityissuunnittelija, asuminen, kaupunginkanslia
Pi Krogell-Magni, viestintäpäällikkö / Johanna Sinkkonen, alueosallisuuspäällikkö, viestintäosasto, kaupunginkanslia
Leena Pellilä, erityissuunnittelija, maahanmuuttoyksikkö, kaupunginkanslia (varajäsen Miro Laaksonen, yhteyspäällikkö, yritysten toimintaympäristöt -yksikkö, kaupunginkanslia)
Anna Lyra-Katz, johtava erityissuunnittelija, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala (varajäsen Carola Harju, yksikön päällikkö)
Mervi Smahl-Laurikainen, erityisasiantuntija, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala (varajäsen Reetta Sariola, yksikön päällikkö)
Tiia Ettala, johtava asiantuntija, kaupunkiympäristön toimiala (varajäsen Sini Tiainen, projektinjohtaja)
Päivi Wallenius, johtava arkkitehti, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala (varajäsen Mia-Veera Koivisto, palvelustrategiapäällikkö)
Päätöksen perustelut
Uusin AM-ohjelma 2024–2027 hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 28.8.2024. Kaupunkiuudistuksen osalta ohjelmassa on linjattu, että ohjelmakaudella kaupunkiuudistusta toimeenpannaan määrätietoisesti ja kaupunkiuudistuksen johtamisrakenne päivitetään vastaamaan toimeenpanossa havaittuja tarpeita ja haasteita. Virkajohdon foorumissa 12.11.2024 päätettiin, että kaupunkiuudistustyöryhmän jäsenet on tarkoituksenmukaista nimetä uudelleen. Uudelleen nimetyn työryhmän jäsenet on valittu asiantuntemuksensa perusteella.
Kaupunkiuudistustyöryhmän tehtävänä on kaupunkiuudistuksen kokonaisuuden toimeenpano poikkihallinnollisesti ja osapuolien sitoutumisen vahvistaminen. Työryhmä valmistelee kaupunkiuudistuksen asioita kaupunkiuudistuksen ohjausryhmänä toimivan kaupungin virkajohdon foorumin linjattavaksi. Työryhmätyöskentelyn kautta varmistetaan, että eri toimialojen ja kaupunginkanslian näkökulmat on huomioitu kaupunkiuudistuksen toimeenpanossa. Lisäksi kaupunkiuudistustyöryhmän jäsenet ovat mukana kaupunkiuudistuksen kaupunkiyhteisessä tavoitevalmistelussa.
Kaupunkiuudistustyöryhmän jäsenet vastaavat omalla toimialallaan kaupunkiuudistuksen koordinoinnista ja toimeenpanon etenemisestä. Jäsenten tehtävänä on varmistaa, että tieto kaupunkiuudistukseen liittyvissä asioissa kulkee työryhmästä omalle toimialalle ja sen johdolle sekä toimialalta työryhmään. Lisäksi jäsenet vastaavat kaupunkiuudistuksen toimenpide- ja investointisuunnitelman valmistelusta oman toimialansa osalta.
Kaupunkiuudistustyöryhmän työtä koordinoi kaupunginkanslian Talous- ja suunnitteluosaston Asuminen ja Aluerakentaminen -yksiköt. Kaupunkiuudistustyöryhmä kokoontuu kaupunginkanslian koolle kutsumana 4–6 kertaa vuodessa. Kokouksiin voidaan jäsenten lisäksi kutsua myös muita asiantuntijoita.
Kaupunkiuudistustyöryhmä asetetaan toistaiseksi.
Detta beslut publicerades 12.02.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Eeva Mynttinen, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 38944