En teknisk störning i stadens telefonväxel gör att samtalen inte kopplas vidare eller avbryts oväntat. Vi utreder felet som bäst. Vi beklagar störningen.

Oikaisuvaatimus päätoimisen tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi

HEL 2025-001601
Ärende 24. / 181 §

Oikaisuvaatimus päätoimisen tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi

Nämnden för fostran och utbildning

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kuntalain 134 §:n nojalla hylätä ********** tekemän oikaisuvaatimuksen, jonka hän on tehnyt perusopetuksen aluepäällikön 28.2.2025 tekemästä päätöksestä, koska oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Kasvatus- ja koulutuslautakunta viittaa perusteluinaan esittelijän esittämiin seikkoihin.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

********** on tehnyt 20.3.2025 Helsingin kaupungin kirjaamoon saapuneen oikaisuvaatimuksen, ja täydentänyt oikaisuvaatimustaan 16.4.2025, perusopetuksen aluepäällikön 28.2.2025 tekemästä päätöksestä, jolla aluepäällikkö on ottanut historian ja yhteiskuntaopin päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteeseen filosofian maisteri **********

Aluepäällikkö on antanut asiassa lausunnon.

Kuntalain 134 §:n 1 momentin nojalla kunnanhallituksen, lautakunnan ja valiokunnan, niiden jaoston sekä niiden alaisen viranomaisen päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua.

Kuntalain 137 §:n mukaan oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntalain 138 §:n mukaan oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehty määräajassa ja oikealle toimielimelle.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaan, ellei toisin ole määrätty toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät. Toimialajohtajan henkilöstöasioiden delegoinneista 4.12.2024 tekemään päätökseen (104 §) perustuen opettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää perusopetuksen aluepäällikkö.

Hakuprosessista

Historian ja yhteiskuntaopin päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteinen tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 7.1.-28.1.2025 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Viran ensimmäinen sijoituspaikka on Kruununhaan yläasteen koulu.

Hakuilmoituksessa ilmoitettiin kelpoisuuden määräytyvän opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 mukaan. Hakuilmoituksen mukaan vaadittava opettajakelpoisuus; tutkinto, opetettavat aineet (opintopisteet/opintoviikot) sekä pedagogiset opinnot tulee selvittää mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Kelpoisuus tulee saavuttaa ennen hakuajan päättymistä.

Hakuilmoituksessa ilmoitettiin toivottavan, että hakijan opetus on monipuolista, hänellä on kiinnostusta yhteisopettajuudesta, oppimisen tuen ja yksilöllisten oppimispolkuratkaisujen kehittämisestä sekä sähköisten oppimisympäristöjen hyödyntämisestä laajasti opetuksessa.

Aluepäällikön päätöksen mukaan määräajassa hakemuksen jätti 62 hakijaa, joista muodollinen kelpoisuus molemmissa oppiaineissa oli 52 hakijalla. Päätöksen mukaan hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 15 hakijaa. Hakijoita valittaessa huomioitiin kelpoisuuden lisäksi hakijan työkokemus. Riittävänä kokemuksena pidettiin noin kahden vuoden opettajakokemusta perusopetuksessa historian ja yhteiskuntaopin opettajan tehtävässä. Lisäksi hakemusten karsinnassa hakijan eduksi oli, että hän toi hakemuksen avoimessa osiossa esille monipuolisesti pedagogista ajatteluaan suhteessa opetussuunnitelmaan, opetukseen ja oppilaiden tukemiseen. Videohaastattelujen perusteella jatkovalinnassa korostettiin hakijoita, jotka toivat laajasti, mutta selkeästi ja konkreettisesti vastauksissaan esille tehtävän kannalta oleellisia pedagogisia näkemyksiä esitettyihin kysymyksiin. Yksilöhaastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa haastattelukutsun yhteydessä. Yksilöhaastatteluun osallistui neljä hakijaa. Haastattelut järjestettiin 6.2.2025. Haastattelut suorittivat rehtori ja apulaisrehtori.

Oikaisuvaatimuksesta

Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan aluepäällikön tekemän päätöksen kumoamista. Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että tehdyssä valinnassa on tarkoituksenmukaisuuden vastaisuutta: opiskelijoiden edun vastaisuutta ja kaupungin edun vastaisuutta. Hakijoita ei ole asianmukaisesti vertailtu. Lisäksi oikaisuvaatimuksen mukaan päätös on vastoin tarkoituksenmukaisuutta, syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa ja päätös on lainvastainen. Lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että häntä on syrjitty tasa-arvolain vastaisesti. Oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan hänellä on kelpoisuus ja osaaminen virkaan ja oikaisuvaatimuksen mukaan hän olisi ansioituneempi kuin virkaan valittu. Täydennyksessä oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, ettei valitulla ole kelpoisuutta yhteiskuntaopin osalta.

Oikaisuvaatimuksen perustelut ilmenevät tarkemmin liitteenä olevasta oikaisuvaatimuksesta ja sen täydennyksestä.

Lainsäädännöstä

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 6 §:n 1 momentin mukaan virkasuhteeseen ottamisen yleisistä perusteista säädetään perustuslaissa. Perustuslain 125 §:n 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Lisäksi virkasuhteeseen otettavalla on oltava erikseen säädetty tai kunnan päättämä erityinen kelpoisuus.

Taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävän hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. Yleisiä nimitysperusteita on tulkittava yhdessä asianomaisen viran yleisiin ja erityisiin kelpoisuusehtoihin.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 5 §:n mukaan sellaiseen virkasuhteeseen, joka on ollut julkisesti haettavana, voidaan ottaa vain henkilö, joka on hakenut sitä kirjallisesti ennen hakuajan päätymistä ja silloin täyttää kelpoisuusvaatimukset.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) 5 §:ssä säädetään perusopetuksen aineenopettajan kelpoisuudesta:

Aineenopetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka on suorittanut:

1)ylemmän korkeakoulututkinnon;

2)kussakin opetettavassa aineessa vähintään 60 opintopisteen laajuiset aineenopettajan koulutukseen kuuluvat opetettavan aineen opinnot, jotka ovat oppiaineen tai siihen rinnastettavan kokonaisuuden perusopinnot ja aineopinnot; sekä

3) vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Sen estämättä, mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, kelpoisuuden tuottavat osaltaan kussakin opetettavassa aineessa aineenopettajan koulutukseen kuuluvat opetettavan aineen opinnot, jotka sisältävät yliopistossa suoritetut perus- ja aineopinnot, laajuudeltaan yhteensä vähintään 35 opintoviikkoa.

Miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta annetun lain 8 §:ssä säädetään syrjinnästä työelämässä: työnantajan menettelyä on pidettävä tässä laissa kiellettynä syrjintänä, jos työnantaja työhön ottaessaan taikka tehtävään tai koulutukseen valitessaan syrjäyttää henkilön, joka on ansioituneempi kuin valituksi tullut toista sukupuolta oleva henkilö, jollei työnantajan menettely ole johtunut muusta hyväksyttävästä seikasta kuin sukupuolesta taikka jollei menettelyyn ole työn tai tehtävän laadusta johtuvaa painavaa ja hyväksyttävää syytä.

Asian arviointi

Aluepäällikön lausunnon ja päätöksen mukaan virkasuhteeseen valitulla on tehtävään vaadittava kelpoisuus. Hän on filosofian maisteri (valmistumisvuosi 1999) ja hänellä on opettajan pedagogiset opinnot (v. 1999) ja kelpoisuudet historian ja yhteiskuntaopin opetukseen. Hänellä on kokemusta perusopetuksesta noin 18 vuoden ajalta.

Oikaisuvaatimuksen tekijän hakemuksen perusteella hänellä on kyseessä olevaan tehtävään vaadittu opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukainen kelpoisuus. Aluepäällikön lausunnon mukaan oikaisuvaatimuksen tekijän kokemus perusopetuksesta on hakemuksen mukaan noin yhden kuukauden ajalta lukuvuodelta 1989-1990.

Oikaisuvaatimuksen täydennyksessä on tuotu esille, että valittu ei olisi kelpoinen tehtävään yhteiskuntaopin osalta, sillä häneltä puuttuu aineopintojen suorittaminen ja riittämätöntä olisi valita sellainen joka on suorittanut perusopintoja, mutta ei aineopintoja. Oikaisuvaatimuksen tekijä viittaa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 10 §:ään. Kyseinen säännös koskee lukiokoulutusta, nyt kyseessä oleva tehtävä on perusopetuksessa. Aluepäällikön lausunnon mukaan tehtävään valittu on toimittamansa tutkintotodistuksen mukaan filosofian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto), hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot (37 opintoviikkoa) ja hän on suorittanut 55 opintoviikon/120 opintopisteen laajuiset opetettavan aineen opinnot historiasta ja vähintään 35 opintoviikon/60 opintopisteen laajuiset opinnot yhteiskuntaopista. Valittu on asetuksen mukaisesti kelpoinen historian ja yhteiskuntaopin päätoimisen tuntiopettajan tehtävään.

Oikaisuvaatimuksen tekijä tuo oikaisuvaatimuksen täydennyksessään esille laajoja opintojaan. Hakuilmoituksessa kelpoisuusvaatimuksen täyttäviä laajempia opintoja ei ole katsottu edellytykseksi tai hakijalle eduksi luettavaksi seikaksi. Valitulla ja oikaisuvaatimuksen tekijällä on kelpoisuus kyseiseen tehtävään, joten heidän koulutuksessaan ei ole sellaista eroavaisuutta, joka osoittaisi oikaisuvaatimuksen tekijän olevan ansioituneempi kuin tehtävään valittu. Aluepäällikön päätöksen mukaisesti koulutus on ollut vain yksi kokonaisarvioinnissa huomioon otettavista seikoista.

Oikaisuvaatimuksessa ei tuoda esille, miksi oikaisuvaatimuksen tekijä ei pidä ansiovertailua asianmukaisesti tehtynä, vaan väite on täsmentämätön. Hakijoiden soveltuvuutta haettavana olleeseen tehtävään on arvioitu sekä videohaastattelussa että yksilöhaastattelussa. Yksityiskohtainen ansiovertailu voidaan useiden hakijoiden joukosta rajata sellaisiin hakijoihin, joita pidetään varteenotettavimpina. Valintapäätöksestä on nähtävissä, että yksilöhaastatteluun kutsuttujen kärkihakijoiden osalta vertailu on esitetty samantasoisesti kaikkien osalta ja päätöksessä on perusteltu valinta. Ennen valintapäätöstä on siis suoritettu ansiovertailu, jossa on huomioitu hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus ja hakijoiden henkilökohtaiset ominaisuudet, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa.

Toimialajohtajan delegointipäätökseen perustuen aluepäälliköllä on ollut toimivalta ottaa vakituiseen palvelussuhteeseen päätoiminen tuntiopettaja yksi yli –periaatteella, eikä aluepäällikkö ole ottanut vakinaiseen palvelussuhteeseen omaa suoraa alaistaan.

Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo oikaisuvaatimuksessaan tulleensa syrjityksi tasa-arvolain vastaisesti. Aluepäällikön lausunnon mukaan valintaprosessin kaikissa vaiheissa hakijoita arvioitiin ja valittiin seuraavaan vaiheeseen yhdenmukaisten kriteerien perusteella, ja kutsutuissa oli molempien sukupuolten edustajia. Oikaisuvaatimuksen tekijän esittämä väite virkavalinnassa tapahtuneesta syrjinnästä on joka tapauksessa yleisluoteinen ja täsmentämätön.

Työnantajalla on laaja harkintavalta valita kenet tahansa kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista. Viranhaltijan valinta perustuu kokonaisharkintaan. Kuten aluepäällikön päätöksessä ja lausunnossa on todettu, valinta on perustunut kokonaisharkintaan, jossa on otettu huomioon hakijoiden työkokemus, koulutus sekä haastatteluissa ilmenevät seikat.

Oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Aluepäällikkö on harkintansa mukaan voinut valita koulutuksen, työkokemuksen ja haastatteluissa ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella soveliaimmaksi ja ansioituneimmaksi arvioimansa hakijan historian ja yhteiskuntaopin vakinaiseen päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteeseen. Perusopetuksen aluepäällikkö ei ole valintaa tehdessään asettanut oikaisuvaatimuksen tekijää eri asemaan tasa-arvolain vastaisesti. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole esittänyt sellaisia seikkoja, jotka osoittaisivat, että aluepäällikkö olisi käyttänyt harkintavaltaansa muuhun kuin mihin se tässä asiassa on ollut käytettävissä. Esittelijä esittää edellä lausuttuun ja aluepäällikön päätökseen ja lausuntoon viitaten, että oikaisuvaatimus hylätään.

Stäng

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuksen palvelukokonaisuus Perusopetuksen alueelliset palvelut 1 Perusopetuksen aluepäällikkö 1 28.02.2025 § 8

Päätös

Perusopetuksen aluepäällikkö päätti valita päätoimisen tuntiopettajan, historia ja yhteiskuntaoppi, virkaan **********

Virantoimitus alkaa 1.8.2025.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen ja kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien

Päätöksen perustelut

Päätoimisen tuntiopettajan virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 7.–28.1.2025 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Viran ensimmäinen sijoituspaikka on Kruununhaan yläasteen koulu.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (4.12.2024, § 104) mukaan opettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää perusopetuksen aluepäällikkö.

Viranhaltijan tehtävänä on historian ja yhteiskuntaopin päätoimisen tuntiopettajan tehtävät Kruununhaan yläasteen koulussa.

Päätoimisen tuntiopettajan viran kelpoisuusvaatimuksena on opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 1998/986 mukainen kelpoisuus.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 62 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus molemmissa oppiaineissa on 52 hakijalla.

Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin 15 hakijaa. Hakijoita valittaessa huomioitiin kelpoisuuden lisäksi hakijan työkokemus. Riittävänä kokemuksena pidettiin noin kahden vuoden opettajakokemusta perusopetuksessa historian ja yhteiskuntaopin opettajan tehtävässä. Lisäksi hakemusten karsinnassa hakijan eduksi oli, että hän toi hakemuksen avoimessa osiossa esille monipuolisesti pedagogista ajatteluaan suhteessa opetussuunnitelmaan, opetukseen ja oppilaiden tukemiseen. Videohaastatteluun vastasi kaikki 15 hakijaa aikavälillä 29.1.–2.2. Videohaastattelujen perusteella jatkovalinnassa korostettiin hakijoita, jotka toivat laajasti, mutta selkeästi ja konkreettisesti vastauksissaan esille tehtävän kannalta oleellisia pedagogisia näkemyksiä esitettyihin kysymyksiin.

Yksilöhaastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa haastattelukutsun yhteydessä. Yksilöhaastatteluun osallistuivat neljä kärkihakijaa: ********** Haastattelut järjestettiin 6.2.2025. Haastattelut suorittivat rehtori ja apulaisrehtori.

**********

**********

**********

**********

**********

Historian ja yhteiskuntaopin opettajan tehtävässä korostuu erityisesti opetussuunnitelman mukainen monipuolinen aineenopetus. Muun muassa erilaisten oppimisympäristöjen tunteminen ja hyödyntäminen, monipuoliset oppimisen tuen ratkaisut sekä oppilaiden yksilöllisyyden huomioiminen ovat tehtävässä oleellisia. Merkittävää on nähdä aineenopettajan rooli laajemmin oppilaiden oppimisen, koulunkäynnin ja hyvinvoinnin tukena muun muassa tärkeissä luokanohjaajan tehtävissä. Näitä asioita myös painotettiin valintaprosessin eri vaiheissa

Perusopetuksen aluepäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Lisätiedot

Jani Puurula, rehtori, puhelin: 09 310 86528

jani.puurula@hel.fi
Stäng

Detta beslut publicerades 20.05.2025

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.

Valittajan tulee esittää valituksen perusteet ennen valitusajan päättymistä.

Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Valitus tehdään ensisijaisesti hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:

  1. päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
  2. miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
  3. vaatimusten perustelut;
  4. mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Oikaisuvaatimuksen tekijä saa valittaessaan oikaisuvaatimuspäätöksestä esittää vaatimuksilleen uusia perusteluja. Hän saa esittää uuden vaatimuksen vain, jos se perustuu olosuhteiden muutokseen tai oikaisuvaatimuksen tekemisen määräajan päättymisen jälkeen valittajan tietoon tulleeseen seikkaan.

Valitukseen on liitettävä:

  1. valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
  2. selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
  3. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireillepanijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Markkinaoikeuden ensimmäisenä asteena käsittelemässä asiassa maksu peritään riippumatta asian lopputuloksesta.

Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Stäng

Föredragande

perusopetusjohtaja
Ville Raatikainen

Mer information fås av

Emmi Väisänen, HR-juristi, puhelin: 09 310 32391

emmi.vaisanen@hel.fi

Bilagor

1. Oikaisuvaatimus
Bilagan publiceras inte på internet.
2. Oikaisuvaatimuksen täydennys
Bilagan publiceras inte på internet.
3. Valintapäätös
Bilagan publiceras inte på internet.
4. Hakuilmoitus
Bilagan publiceras inte på internet.
5. Aluepäällikön lausunto
Bilagan publiceras inte på internet.
6. Oikaisuvaatimuksen tekijän hakemus
Bilagan publiceras inte på internet.
7. Valitun hakemus
Bilagan publiceras inte på internet.

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.