Asiakaspalautejärjestelmän hankinta
Asiakaspalautejärjestelmän hankinta
Päätös
Tietohallintojohtaja päätti hyväksyä Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan ja Palvelukeskus Helsingin välisen yhteistyöasiakirjan, jossa sovitaan asiakaspalautejärjestelmä Roidun ja TUNTU asiakas- ja henkilöstökokemuksen mittausratkaisun tuottamisesta sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle.
Päätöksen perustelut
Yhteistyöasiakirjan kohteena on Palvelukeskus Helsingin kilpailuttama asiakaspalautejärjestelmä Roidu, jolla voidaan monikanavaisesti mitata asiakaskokemusta sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan eri toimipisteissä ja palveluissa. Palvelukeskus Helsinki toimii asiakaspalautejärjestelmän tuottajana ja palvelun ylläpitäjänä. Yhteistyöasiakirjan tarkoituksena on määritellä ja vahvistaa yhteistyöasiakirjan voimassa ollessa palvelun hintataso ja hinnoittelun perusteet sekä osapuolten vastuut ja velvoitteet.
Roidu-järjestelmä mahdollistaa palautteen keräämisen nykyistä monikanavaisemmin, muun muassa pikapalautelaitteiden ja web-linkkien lisäksi palvelukäyntiin sidottujen tekstiviestien avulla. Järjestelmä mahdollistaa asiakaskokemuksen keräämisen toimialalla kansallisesti yhtenäisillä mittareilla. Tällä hetkellä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla on käytössä noin 115 pikapalautelaitetta, ja ne vaihdetaan yhteistyöasiakirjan myötä uusiin laitteisiin. Pikapalautelaitteita käytetään muun muassa terveysasemilla, hammashoitoloissa ja palvelukeskuksissa. Lisäksi asiakaspalautetta kerätään noin 70 web-linkin kautta eri palveluissa. Uudet laitteet, web-linkit ja muut menetelmät mahdollistavat palautteen keräämisen myös palveluissa, joissa asiakaskokemusta ei tällä hetkellä mitata.
Palvelun kustannusarvio neljälle vuodelle on 500 000 euroa. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukokonaisuudet voivat tilata uusia laitteita ja muita mittaamismenetelmiä yhteistyöasiakirjan puitteissa. Kustannusarvio perustuu pikapalautelaitteiden nykyiseen määrään sekä arvioon uusien laitteiden ja tekstiviestien määrästä. Yhteistyöasiakirjassa ei ole määritelty tilattavien laitteiden tai menetelmien määrää. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukokonaisuudet voivat yhteistyöasiakirjan puitteissa tilata asiakaspalautejärjestelmän laitteita tai menetelmiä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle määritellyn pääkäyttäjän kautta. Kustannukset määräytyvät todellisen käytön mukaan. Laitteissa ja muissa mittausmenetelmissä on kiinteä kuukausihinta, joka sisältää laitteen tai menetelmän, koulutuksen ja raportoinnin. Laitteisiin ei tule erillisiä ylläpitokustannuksia.
Sopimus tulee voimaan vasta, kun molemmat sopimuksen osapuolet ovat sen allekirjoituksilla hyväksyneet. Yhteistyöasiakirja on voimassa toistaiseksi ja se on irtisanottavissa kirjallisesti kolmen kuukauden irtisanomisajalla sekä tilaajan että tuottajan puolelta.
Tietohallintojohtajan oikeus hyväksyä sopimus perustuu sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätökseen hankintavaltuuksista sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla 17.12.2024 § 281. Helsingin kaupungin hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 3 momentin mukaan viranhaltijan päätöksen perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa se viranhaltija, joka on päättänyt sopimukseen sitoutumisesta, tai hänen määräämänsä henkilö.
Päätös tullut nähtäväksi 15.04.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Maarit Halonen, ict-asiantuntija, puhelin: 09 310 74329
Susanna Yliskylä, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 23139