Anställning av timlärare i huvudsyssla med klassläraruppgifter, på viss tid, Staffansby lågstadieskola, arbetsnummer KASKO-04-82-25.

HEL 2025-006789
§ 1

Anställning av timlärare i huvudsyssla med klassläraruppgifter, på viss tid, Staffansby lågstadieskola, arbetsnummer KASKO-04-82-25.

Rehtori

Beslut

Rektorn beslutade att anställa

pedagogie magister Jon Hägerfelth

till timlärare i huvudsyssla med klassläraruppgifter vid Helsingfors stad med placering i Staffansby lågstadieskola för tiden 1.8.2025 - 31.7.2026.

Lönen bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet för undervisningspersonal (UKTA).

Anställningen är villkorlig tills dess att den som väljs till tjänsten har uppvisat ett straffregisterutdrag enligt straffregisterlagen (505/2002, 6 § 2), lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002)

Eftersom personen i fråga redan är anställd vid en skola i Helsingfors behöver straffregisterutdrag inte uppvisas och ingen prövotid tillämpas.

Beslutsmotivering

Timlärartjänsten ledigförklarades under tiden 1.4.2025-14.4.2025 i Helsingfors stads rekryteringskanaler. Tjänsten är placerad i Staffansby lågstadieskola.

Enligt sektorchefens delegeringsbeslut (4.12.2024, § 104) är det skolans rektor som anställer lärare på viss tid.

Behörighetskraven bestäms i förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet (986/1998). Vid visstidsanställningar kan även sökande som saknar formell behörighet beaktas.

Förutom de formella behörighetskraven framhölls i annonsen att vi förutsätter erfarenhet av klassläraruppgifter, god samarbetsförmåga och ett gott svenskt språk. Förmåga att arbeta med digitala arbetsmetoder ses som en merit och även klasslärarbehörighet och förmåga att hantera skolans utvecklingsarbete inom IT.

Vid val av tjänsteinnehavare bör man utöver behörighetsvillkoren ta i betraktande de allmänna utnämningsgrunderna för offentliga tjänster som enligt § 125 i Finlands grundlag är skicklighet, förmåga och beprövad medborgerlig dygd.

När ansökningstiden gått ut hade 12 personer sökt tjänsten varav 4 uppfyller behörighetskraven.

På basen av ansökningarna bjöds 1 sökande till intervju. I ansökan poängterades förmåga att arbeta med digitala arbetsmetoder ses som en merit och även klasslärarbehörighet och förmåga att hantera skolans utvecklingsarbete inom IT och dessa områden täcks av personen som kallades till intervju.

I intervjun deltog skolans rektor och biträdande rektor.

Jon Hägerfelth är pedagogie magister och har avlagt sin examen 2024 vid HU. Hen arbetar som klasslärare vid Helsingfors stad sedan år 2024. Hen arbetar flexibelt med elever och även med digitala arbetsmetoder och är motiverad för klassläraryrket. På basen av sökandenas ansökningshandlingar och intervjuer bedömer rektor Heidi Dufva att Jon Hägerfelth har bäst förutsättningar för tjänsten.

Beslutsutdrag med anvisning för begäran om omprövning skickas elektroniskt eller som brev till samtliga sökande.

Päätös tullut nähtäväksi 23.04.2025

Anvisningar om hur man begär omprövning

Den som är missnöjd med beslutet kan framställa en skriftlig begäran om omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.

Rätt att begära omprövning

Omprövning får begäras

  • av den som ett beslut avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
  • av kommunmedlemmarna
Den tid inom vilken omprövning ska begäras

Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.

Begäran om omprövning ska inlämnas till Helsingfors stads registratorskontor senast den bestämda tidens sista dag under registratorskontorets öppettid.

Om beslutet har delgetts per post anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.

Om beslutet har delgetts som elektroniskt meddelande anses en part ha fått del av beslutet tre dagar efter att meddelandet avsändes, om inte något annat påvisas.

Dagen för delfåendet räknas inte in i den bestämda tiden. Om sista dagen av den bestämda tiden är en helgdag, självständighetsdagen, första maj, jul- eller midsommarafton eller en helgfri lördag får begäran om omprövning inlämnas första vardagen därefter.

Omprövningsmyndighet

Omprövning begärs hos Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnd.

Omprövningsmyndighetens kontaktuppgifter är:

Skyddad e-post: https://securemail.hel.fi/

Använd alltid skyddad e-post när du skickar personliga uppgifter.

Nämn alltid diarienumret (t.ex. HEL 2021-000123) i ditt meddelande om ditt ärende redan har upptagits till behandling vid Helsingfors stad.

E-postadress:
helsinki.kirjaamo@hel.fi 
Postadress:
PB 10
 
00099 HELSINGFORS STAD
Besöksadress:
Helsingfors stads registratorskontor
 
Norra esplanaden 11-13
Telefonnummer:
09 310 13700
 

Registratorskontoret är öppet måndag–fredag kl. 08.15–16.00.

Formen för och innehållet i begäran om omprövning

Begäran om omprövning ska göras skriftligt. Elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.

I begäran om omprövning ska uppges

  • det beslut som begäran om omprövning gäller
  • hurdan omprövning som begärs
  • på vilka grunder omprövning begärs
  • vem som begär omprövning
  • på vilka grunder den som begär omprövning är berättigad att göra detta
  • kontaktuppgifter till den som begär omprövning
Protokoll

Protokollsutdrag och -bilagor som hänför sig till beslutet skickas på begäran. Handlingar kan beställas från Helsingfors stads registratorskontor

Sulje

Lisätietojen antaja

Mariella Michelsson, ledningens assistent, telefon: 09 310 86224

mariella.michelsson@hel.fi

Päättäjä

Heidi Dufva
rektor