Tutkimuslupa, HIPPA-remote Hublet 1 -malli
Tutkimuslupa tutkimukseen "Hublet 1 -mallin käyttäjäkokeilu"
Päätös
Idän palvelualueen johtaja myönsi tutkimusluvan ********** tutkimuslupahakemukselle " Hublet 1-mallin käyttäjäkokeilu" (kehittämishanke). Yhteyshenkilö on kotihoitopäällikkö ********** Tutkimuslupa on voimassa 30.09.2023 saakka.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain (1050/2018) sekä muiden lakien ja asetusten tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen intrasivuilla.
Tutkimusryhmää voi vastaisuudessa tarvittaessa täydentää työntekijöillä ehdolla, että salassapitositoumukset toimitetaan sosiaali- ja terveystoimen kirjaamoon (diaarinumero HEL 2022-011146 mainittava).
Päätöksen perustelut
HIPPA-Remote -hanke on Euroopan aluekehitysrahaston ja Metropolia Ammattikorkeakoulun rahoittama hanke, jonka päämääränä on edistää ikäihmisten yhdenvertaista ja tasa-arvoista elämää. HIPPA-Remote tukee yrityksiä kehittämään käyttäjälähtöisesti älykkäitä tuotteita ja palveluja ikäihmisten tarpeisiin ja hankevalmistelussa on hyödynnetty monipuolisesti aiemmista HIPPA hankkeista saatuja kokemuksia ja palautetta (2018–2021). HIPPA-Remote tekee asiantuntijayhteistyötä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -hankkeen kanssa.
Tämä tutkimuslupa koskee hankkeessa tehtävää Hublet tabletin käyttäjäkokeilua. Tarkoituksena on selvittää millainen laitteen tulisi olla, jotta käyttökokemus olisi kotihoidon asiakkaille mahdollisimman hyvä. Tavoitteena on saada tietoa laitteen kehittämistä varten.
Osallistujat rekrytoidaan kotihoidon työntekijöiden avulla ja yhteyshenkilön kanssa sovitulla tavalla. Osallistuminen perustuu tietoisesti annettuun kirjalliseen suostumukseen. Aineistoa kerätään käyttäjäkokeiluun osallistuvilta sekä mahdollisesti heidän läheisiltään haastattelun että havainnoinnin avulla samanaikaisesti. Tiedonkeruukertoja on neljä sisältäen käytönopastuksen. Kotihoidon työntekijöiltä tietoa käyttäjäkokeilusta kerätään ryhmähaastattelulla. Kaikki kerättävä tieto litteroidaan ja taltioitu materiaali tuhotaan tämän jälkeen. Laitteet tyhjennetään käyttäjäkokeilun jälkeen, eikä laitteelle jää tietoja sen käyttäjistä tai käyttämisestä.
Aineiston kerääjinä toimivat HIPPA-Remote hankkeen työntekijät sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat osana omia opintojaan. Aineisto kerätään ilman tunnistetietoja. Tutkimuksessa kerätään käyttäjäkokeiluun osallistuvan nimi, puhelinnumero sekä osoitetietorekisteri tutkimuksenaikaista yhteydenpitoa varten. Rekisteri hävitetään tutkimuksen päättyessä.
Laadullinen aineisto analysoidaan sisällönanalyysin menetelmin ja mahdolliselle määrälliselle aineistoille tehdään yksinkertaiset määrälliset analyysit. Tuloksia hyödynnetään tuotteen jatkokehittämistä. Tutkimusaineisto arkistoidaan Metropolia Ammattikorkeakoulun suojattuun verkkoon.
Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksen 8.5.2018 § 134 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää idän palvelualueen johtaja (idän palvelualueelle kohdistuvat tutkimukset).
Detta beslut publicerades 11.10.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Mari Riila, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 46595