Kaupunginhallituksen määräämät rajat kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle
Päätös
Kaupunginhallitus päätti vahvistaa kasvatus- ja koulutuslautakunnalle hallintosäännön 10 luvun 1 §:ssä määritellyt yleistoimivallat seuraavasti:
- toimialalautakunta tai sen määräämä päättää toimialan irtaimen omaisuuden luovuttamisesta lukuun ottamatta osakkeita, kun irtaimen omaisuuden arvo on enintään 50 000 euroa (hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 2 kohta),
- toimialalautakunta tai sen määräämä päättää tuntiperusteisesta tai kausiluonteisesta huonetilojen vuokralle ottamisesta, kun sopimuksen ennakoitu kokonaisarvo on enintään 100 000 euroa (hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 7 kohta).
Samalla kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän kohdan osalta heti.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kaupunginvaltuuston 22.6.2016 päättämässä (§ 196) hallintosäännössä on kasvatus- ja koulutuslautakunnalle määritelty eräiden yksilöityjen asiakokonaisuuksien osalta päätösvalta siten, että lautakunnalla on oikeus käyttää päätösvaltaansa kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa.
Uusi organisaatio on aloittanut työnsä 1.6.2017, mistä syystä esitys toimivallan rajojen vahvistamisesta tuodaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.
Irtaimen omaisuuden luovuttaminen
Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 2 kohdan mukaan ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty toimialalautakunta päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa toimialan irtaimen omaisuuden luovuttamisesta lukuun ottamatta osakkeita.
Irtaimena luovutetaan mm. käytöstä poistettua kalustoa ja muita vastaavia hyödykkeitä.
Kyseessä olevaan hallintosäännön kohtaan esitetty lautakunnalle vahvistettava toimivallan 50 000 euron raja on aiempaa 20 000 euroa suurempi. Nähtävissä ei ole merkittäviä irtaimen omaisuuden luovutuksia ja tällä rajan nostamisella halutaan varautua usean viraston yhdistämisestä toimialoille seuraavaan volyymien kasvamiseen.
Lisäksi irtaimen omaisuuden luovuttamisen eurorajat ovat vaihdelleet eri virastoissa ja tässä yhteydessä se yhtenäistetään toimialoilla lukuunottamatta kaupunkiympäristön toimialaa, jolle on toiminnan luonteen vuoksi tarpeen hyväksyä korkeampi raja.
Huonetilojen vuokralle ottaminen
Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 7 kohdan mukaan ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, lautakunta päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa huonetilojen vuokralle ottamisesta.
Toimialojen varsinainen huonetilojen vuokralle ottaminen tapahtuu keskitetysti kaupunkiympäristön toimialan kautta, josta syystä lautakunnalle siirretään toimivaltaa ainoastaan tuntiperusteisessa tai kausiluonteisessa vuokrauksessa.
Lautakunnalle ehdotettu tuntiperusteiseen ja kausiluonteiseen vuokraukseen liittyvä toimivalta vastaa tällä hetkellä voimassa olevaa kaupunginhallituksen vahvistamaa tilahankkeiden käsittelyohjetta (viimeisin Khs 14.12.2015 § 1208) ja osaltaan täsmentää näitä ohjeita. Toimivalta on katsottu toimivaksi ja tarkoituksenmukaiseksi, eikä sitä siten ole syytä muuttaa. Tilahankkeiden käsittelyohjetta noudatetaan myös jatkossa.
This decision was published on 20.06.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Sami Rantanen, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 25235