Eräiden työsuhteisten tehtävien perustaminen kaupunginkansliaan
Päätös
Kaupunginhallitus päätti perustaa kaupunginkansliaan seuraavat työsuhteiset tehtävät 1.7.2017 lukien.
- Pormestarin erityisavustajan työsuhde, tehtäväkohtainen palkka on 6365,67 euroa kuukaudessa
- Pormestarin erityisavustajan työsuhde, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
- Apulaispormestarin erityisavustajan työsuhde, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
- Apulaispormestarin erityisavustajan työsuhde, kaupunkiympäristön toimiala, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
- Apulaispormestarin erityisavustajan työsuhde, kaupunkiympäristön toimiala, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
Hallintolain 51 §:n perusteella korjattu kirjoitusvirhe toimialassa, LSM, 13.6.2017
- Apulaispormestarin erityisavustajan työsuhde, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
- Apulaispormestarin erityisavustajan työsuhde, sosiaali- ja terveystoimiala, tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa
Samalla kaupunginhallitus totesi, että työsuhteiset tehtävät voidaan täyttää, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy tätä varten määrärahasiirron kaupunginhallituksen käyttövaroista päättäessään toimialaorganisaatioon siirtymisen aiheuttamista muutoksista vuoden 2017 talousarvioon.
Käsittely
Hylkäysehdotus:
Mika Raatikainen:
Mainittuja poliittisin perustein valittujen eritysavustajien työsuhteisia tehtäviä ei perusteta.
Mika Raatikaisen vastaehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Helsingin kaupungin johtamisjärjestelmäuudistuksen osana uudistettiin kaupungin poliittinen johtamismalli. Kaupunkia johtaa 1.6.2017 alkaen kaupunginjohtajan (viranhaltija) sijasta pormestari, joka on päätoiminen luottamushenkilö. Lisäksi kullakin kaupungin neljästä toimialasta on apulaispormestari, joka niin ikään on päätoiminen luottamushenkilö.
Jotta pormestarikunnalle mahdollistettaisiin täysipainoinen osallistuminen kaupungin hallinnon seurantaan, heille on tarpeen järjestää riittävät avustajapalvelut. Kuntavaalien jälkeisissä luottamushenkilöpaikkaneuvotteluissa on käynyt ilmeiseksi, että osa avustajapalveluista on tarkoituksenmukaista järjestää poliittisin perustein valittavien erityisavustajien kautta.
Helsingin kaupungin hallintosäännön 8 luvun 1 §:n mukaan kaupunginhallitus vastaa kaupungin henkilöstöpolitiikasta ja päättää asioista, joita ei ole säädetty tai määrätty muulle kaupungin toimielimelle, viranhaltijalle tai luottamushenkilölle. Kaupunginhallituksella on siten toimivalta päättää myös pormestarin ja apulaispormestarien erityisavustajien työsuhteisista tehtävistä.
Pormestarin erityisavustaja suorittaa pormestarin hänelle määräämät tehtävät ja apulaispormestarin erityisavustaja ko. apulaispormestarin määräämät tehtävät. Erityisavustajan työnjohdollinen esimies on pormestari tai ko. apulaispormestari. Erityisavustajan palvelussuhdetta koskeva hallinnollinen päätöksentekijä on kuitenkin kaupunginkanslian hallintojohtaja.
Erityisavustajien palkat määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Viiden erityisavustajan tehtäväkohtainen palkka on 5365,67 euroa kuukaudessa. Tavoitteena on tasapaino johtajiston viranhaltija-avustajatehtäviä hoitavien kaupunginsihteerin vakiintuneen tehtäväkohtaisen palkan kanssa. Pormestarilla on kaksi erityisavustajaa, joista toisen tehtäväkohtainen palkka on työn luonteesta johtuen 6365,67 euroa kuukaudessa.
Koska kyseessä ovat poliittisin perustein valitut erityisavustajat, työsuhteet ovat määräaikaisia. Työsopimusten määräaikaisuuden kesto sidotaan pormestarin ja apulaispormestarin toimikauden kestoon. Mikäli pormestarin tai apulaispormestarin päätoiminen luottamustehtävä päättyy ennen toimikauden päättymistä, päättyy samalla myös kyseisen erityisavustajan työsuhde.
Palkkaukseen tarvittava määräraha vuoden 2017 osalta on otettu huomioon esityksessä toimialaorganisaatioon siirtymisen aiheuttamaista muutoksista vuoden 2017 talousarvioon määrärahasiirtona kaupunginhallituksen käyttövaroista
This decision was published on 20.06.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Sami Sarvilinna, kansliapäällikkö, puhelin: 09 310 36050
Marju Pohjaniemi, henkilöstöjohtaja, puhelin: 09 310 37965