Virkojen perustaminen ajalle 3.2.–31.12.2025, 6 virkaa, asiantuntijat, työllisyyspalveluliikelaitos
Määräaikaisten virkojen perustaminen Helsingin kaupungin työllisyyspalveluliikelaitokseen ajalle 3.2.–31.12.2025
Päätös
Kaupunginhallitus perusti Helsingin kaupungin työllisyyspalveluliikelaitokseen kuusi määräaikaista asiantuntijan virkaa ajalle 3.2.–31.12.2025.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kuntalain 87 §:n mukaan virka perustetaan sellaista tehtävää varten, jossa käytetään julkista valtaa.
Valtakunnallisen TE24-uudistuksen myötä Helsingin kaupunki on ottanut julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuun. Työllisyyspalveluliikelaitoksen toiminta on alkanut 1.1.2025 alkaen. Työllisyyspalveluliikelaitoksen toimintaan kuuluvat palvelut ja tehtävät määritellään muun muassa työvoimapalveluiden järjestämisestä (380/2023), kotoutumisen edistämisestä (681/2023), työllistymisen monialaisesta edistämisestä (381/2023) sekä kuntouttavasta työtoiminnasta (189/2001) annetuissa laeissa sekä työttömyysturvalaissa (1290/2002).
Kuntalain 91 §:n 1 momentin mukaan valtuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa kunnan muille toimielimille, luottamushenkilöille ja viranhaltijoille.
Asiantuntija, yrityskoordinaatio -tehtävät sijoittuvat Kohtaantopalvelut-yksikköön. Koska tehtävät sisältävät julkisen vallan käyttöä, ne on perustettava virkoina.
Asiantuntijan tehtävänkuvaan kuuluu kaupungin delegoidun toimivallan käyttämistä, jota käytetään hallintosäännön 8 luvun 1 §:n 2 momentin 5 kohdan mukaisia työvoimaviranomaisen tehtäviä hoidettaessa. Julkisen vallan käyttöä sisältävät tehtävät on määritelty työllisyyspalveluliikelaitoksen delegointipäätöksessä. Asiantuntijan tehtäviin kuuluvat muun muassa työnhakuvelvollisuuden toteuttamista koskevat päätökset, tukien ja korvausten myöntämiseen liittyvät tehtävät (esim. työhön tai palveluun hakeutumisesta tai palveluun osallistumisesta aiheutuvien kustannusten korvaaminen), työvoimapoliittiset lausunnot ja aktivointisuunnitelmiin liittyvät tehtävät.
Virat esitetään perustettaviksi määräaikaisina uuden organisaation käynnistämiseen liittyvien muutostilanteiden ja toiminnan vakiintumattomuuden vuoksi (laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 3 §). Työllisyyspalveluliikelaitoksen vakinaisen henkilöstön määrän tarpeen tarkempi arviointi tulee ajankohtaiseksi ja mahdolliseksi vasta vuodenvaihteessa 2025–2026.
Perustettaviksi esitettäville viroille on varattu määräraha työllisyyspalveluliikelaitoksen talousarvioesityksessä osana valtionosuuteen oikeuttavaa lakisääteistä toimintaa.
Hallintosäännön 12 luvun 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan henkilöstöjohtaja päättää tehtävien vaativuusluokittelusta ja tarkastusjohtajaa lukuun ottamatta siihen perustuvasta palkasta, ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty tai ellei henkilöstöjohtaja ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle.
Asiantuntija, yrityskoordinaatio -tehtävän tehtäväkohtainen palkka on määritelty kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) määräysten ja tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella. Tehtäväkohtaiseksi palkaksi on päätetty 3 175,64 euroa kuukaudessa.
Hallintosäännön 8 luvun 1 §:n 1 momentin 13 kohdan mukaan kaupunginhallitus päättää viran perustamisesta.
This decision was published on 31.01.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Presenter information
Ask for more info
Helena Wendorf, johtava asiantuntija, työnantajapolitiikka, puhelin: 09 310 23529